ÖZET: Danıştay 2. Dairesi, bir aile hekimine yönelik güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanması nedeniyle yapılan sözleşme feshi işleminin iptali talebini değerlendirmiştir. İlk Derece Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin ilgili düzenlemeyi iptal etmesi nedeniyle, güvenlik soruşturmasının yasal dayanağının kalmadığına hükmederek işlemin iptaline karar vermiştir. Bölge İdare Mahkemesi ise bu kararı usul ve hukuka uygun bulmuş ve temyiz başvurusunu reddetmiştir.

Danıştay, temyiz isteminin reddine karar vermiştir. Temyiz incelemesi sırasında, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesi uyarınca, bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının bozulabilmesi için belirli sebeplerin varlığı gerektiğini vurgulamıştır. Temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin, kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığı sonucuna varılmıştır. Bu nedenle, Bölge İdare Mahkemesi’nin kararı onanmıştır.

Danıştay 2. Daire Başkanlığı         2021/18224 E.  ,  2022/3784 K.

“İçtihat Metni”

T.C.
D A N I Ş T A Y
İKİNCİ DAİRE
Esas No : 2021/18224
Karar No : 2022/3784

TEMYİZ EDEN (DAVALILAR) : 1- … Bakanlığı
VEKİLLERİ : …
2- … Valiliği
VEKİLİ : Av. …
KARŞI TARAF (DAVACI) : …
VEKİLİ : Av. …

İSTEMİN KONUSU : … Bölge İdare Mahkemesi, … İdari Dava Dairesince verilen …. günlü, E:…, K:… sayılı kararın, dilekçede yazılı nedenlerle 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesi uyarınca temyizen incelenerek bozulması isteminden ibarettir.

YARGILAMA SÜRECİ :
Dava Konusu İstem : Dava; İstanbul ili, Bayrampaşa … Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan davacı tarafından, güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlandığundan bahisle aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle açılmıştır.
İlk Derece Mahkemesi Kararının Özeti : … İdare Mahkemesinin … günlü, E:…, K:… sayılı kararıyla; dava konusu işlemin yasal dayanağı olan 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinin A-8 bendinde yer alan Devlet memurluğuna alımlarda ve kamu hizmetini yapmakta olan kişilerin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması gerektiğine ilişkin düzenlemenin, Anayasaya ve hukuka aykırı olduğunun Anayasa Mahkemesinin 24/07/2019 günlü, E:2018/73; K:2019/65 sayılı kararı ile ortaya konularak iptal edilmesi karşısında, davacının güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumsuz sonuçlandığından bahisle aile hekimliği sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin işlemin yasal dayanağının kalmadığı, yasal dayanağı kalmayan dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldığı gerekçesiyle anılan işlemin iptaline hükmedilmiştir.
Bölge İdare Mahkemesi Kararının Özeti : … Bölge İdare Mahkemesi, … İdari Dava Dairesinin temyize konu kararıyla; Mahkeme kararının usul ve hukuka uygun bulunması nedeniyle, istinaf başvursunun reddine karar verilmiştir.

TEMYİZ EDENİN İDDİALARI :
… Bakanlığının İddiaları: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği, dava konusu işlemde herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı ileri sürülmektedir.
… Valiliğinin İddiaları: Dava konusu işlemin ilgili mevzuat çerçevesinde hukuka ve usule uygun olarak tesis edildiği ileri sürülmektedir.

KARŞI TARAFIN CEVABI : Cevap verilmemiştir.

DANIŞTAY TETKİK HAKİMİ : …
DÜŞÜNCESİ : Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü:

HUKUKİ DEĞERLENDİRME :
Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.
Temyizen incelenen karar usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

KARAR SONUCU :
Açıklanan nedenlerle;
1. DAVALI İDARELERİN TEMYİZ İSTEMİNİN REDDİNE,
2. … Bölge İdare Mahkemesi, … İdari Dava Dairesince verilen … günlü, E:… , K:… sayılı kararın ONANMASINA,
3. Temyiz giderlerinin istemde bulunan davalı idareler üzerinde bırakılmasına,
4. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 7035 sayılı Kanun ile değişik 50. maddesi uyarınca, bu onama kararının taraflara ve bir örneğinin de … Bölge İdare Mahkemesi … İdari Dava Dairesine gönderilmesini teminen dosyanın, kararı veren … İdare Mahkemesine gönderilmesine, 21/06/2022 tarihinde oybirliğiyle kesin olarak karar verildi.

İÇERİĞE İLİŞKİN KISA SORU VE CEVAPLAR:
1. Davalı idareler hangi istemin reddine karar verdi?

Cevap: Temyiz isteminin reddine

2. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği, dava konusu işlemde herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığı.

3. Karşı tarafın cevabı nedir?

Cevap: Cevap verilmemiştir

4. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

5. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

6. Danıştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

7. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

8. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

9. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

10. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

11. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

12. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

13. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

14. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

15. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

16. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

17. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

18. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

19. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

20. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

21. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

22. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

23. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

24. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

25. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

26. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

27. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

28. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

29. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

30. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

**TANIMLAR**

31. Temyiz isteminin reddi nedir?

Cevap: Karşı tarafın taleplerinin reddine karar verilmesi

32. Temyiz edenin iddalıları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

33. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

34. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

35. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

36. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

37. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

38. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

39. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

40. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

41. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

42. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

43. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

44. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

45. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

46. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

47. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

48. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

49. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

50. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

51. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

52. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

53. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

54. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

55. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

56. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

57. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

58. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

59. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

60. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

61. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

62. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

63. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

64. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

65. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

66. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

67. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

68. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

69. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

70. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

71. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

72. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

73. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

74. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

75. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

76. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

77. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

78. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

79. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

80. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

81. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

82. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

83. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

84. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

85. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

86. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

87. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

88. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

89. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

90. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

91. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması

92. Temyiz isteminin reddine neden karar verildi?

Cevap: Dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir.

93. Neden Danıştay İkinci Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten ve dosyadaki belgeler incelendikten sonra gereği görüşüldü?

Cevap: Bölge idare mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.

94. Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülen nedendir?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

95. Temyiz edenin iddalıların nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

96. Karşı tarafın cevabı nerede bulundu?

Cevap: Cevap verilmemiştir

97. Temyiz edenin iddiaları nelerdir?

Cevap: Anayasa Mahkemesi iptal kararlarının geriye yürümeyeceği, dolayısıyla bu kanun hükmüne göre tesis edilmiş olan işlemlerin geçerliliklerini sürdüreceği.

98. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi nedir?

Cevap: Temyiz isteminin reddi ile usul ve yasaya uygun olan Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.

99. Temyizen incelenen kararın sonuçudur?

Cevap: Usul ve hukuka uygun

100. Diniştay tetkik hakiminin düşüncesi hangi karara göre?

Cevap: Bölge İdare Mahkemesi kararının onanması