Ödeme kaydedici cihazların ihtiyaç fazlası olanlarının satışı mümkün mü? (GİB)

  T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü   SAYI   : B.07.0.GEL.0. 65/6516-741 KONU :                                     16/04/2003/016376            MUĞLA VALİLİĞİ (Defterdarlık: Gelir Müdürlüğüne) İliniz mükelleflerinden …….. tarafından Bakanlığımıza’a verilen dilekçe, ekleri ile birlikte ilişikte gönderilmiştir. Bilindiği gibi, Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında 3100 sayılı Kanuna göre, perakende ticaretle uğraşan veya hizmet ifa […]

→

Ödeme kaydedici cihaz fişlerinde yanlış düzenleme saati nedeniyle ceza uygulanabilir mi? (GİB)

  T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü                                                                                             SAYI  : B.07.0.GEL.0. 65/6508-91 KONU :                                     11/04/2003/015757 MALATYA VALİLİĞİ (Defterdarlık: Gelir Müdürlüğüne) İLGİ:   24/12/2002 gün ve B.07.4.DEF.0.44.10.2000-4-38/6783 sayılı yazınız. İlgi yazınız ekinde alınan 12/12/2002 gün ve B.07.4.DEF.0.44.10.2000-4/6516 sayılı özelgenin aşağıdaki açıklamalar ışığında yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Bilindiği gibi, Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları […]

→

Ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu hangi koşullarda kaldırılabilir? (GİB)

  T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü SAYI   : B.07.0.GEL.0. 65/6527-185 KONU :                                              11/04/2003/015758            AFYON VALİLİĞİ (Defterdarlık : Gelir Müdürlüğüne) İLGİ:   03/02/2003 gün ve B.07.4.DEF.0.03.10/ÖKC.MUK.106/468 sayılı yazınız. İlgi yazınızda, hukuk bilimi alanında bilgisayar ortamında hazırlanan CD ve VCD’leri internet üzerinden ve müşterilerin ayağına gitmet suretiyle pazarlayıp satışını yapan,….. Ltd. Şti.’nin bu faaliyeti ile ilgili […]

→

İstanbul Ticaret Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNETMELİĞİ   Tanım Madde 1 —Yaz öğretimi, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan yaz ayları içerisinde uygulanan ek bir öğretim ve eğitim programıdır. Aynı öğretim yılına ait üçüncü bir yarıyıl değildir. Amaçlar Madde 2 —Yaz öğretiminin amaçları şunlardır: a) Üniversitenin öğretim olanaklarını değerlendirerek, öğretim kapasitesinin verimli kullanılmasını sağlamak, b) (Değişik:RG-5/9/2021-31589) […]

→

İstanbul Ticaret Üniversitesi Çift Anadal Ve Yan Dal Programları Yönetmeliği

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YAN DAL PROGRAMLARI YÖNETMELİĞİ   BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar   Amaç Madde 1 —(Değişik:RG-16/4/2023-32165)  Bu Yönetmeliğin amacı, Üniversitenin, ön lisans bölüm/programına kayıtlı bir öğrencinin diğer bir ön lisans bölüm/programına; lisans bölüm/programına kayıtlı bir öğrencinin diğer bir ön lisans veya lisans bölüm/programına devam etmesini ve Meslek Yüksekokulunun/Fakültenin diğer […]

→

Özürlülerin hibe yoluyla iktisap ettiği araçlar için veraset ve intikal vergisi ödenir mi? (GİB)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü   SAYI   : B.07.0.GEL.0.60/6000-2282                                                            ANKARA KONU : …………………….                     ……………..Genel Müdürlüğü …………. Şb.Müd.                                                 …………. İLGİ: Tarihsiz dilekçeniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özürlüler İdaresi Başkanlığına verilen ve oradan da ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza intikal ettirilen ilgide kayıtlı dilekçeden, özel tertibatlı sakatların kullanabileceği mercedes marka bir otomobili hibe yoluyla iktisap […]

→

Vade farkı faturalarında katma değer vergisi oranı ne olmalıdır? (GİB)

  T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü SAYI    : B.07.0.GEL.0.54/5424-205 KONU : İLGİ : 10.03.2003 tarih ve 2003/4 sayılı dilekçeniz. İlgide kayıtlı dilekçenizin incelenmesinden, …… Madencilik San. ve Tic. A.Ş. ile Kooperatifiniz arasında yapılmış sözleşme gereği hazır beton ihtiyacınızı adı geçen firmadan karşılamakta olduğunuz, şantiyenizde teslim edilen betonlara ait faturaların düzenlenmesinde %1 oranında katma değer […]

→

Kamu kurumlarına yapılan kira ödemelerinin özel gider indirimi kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği? (GİB)

  T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelirler Genel Müdürlüğü   SAYI    : B.07.0.GEL.0.42/4214-1810                             08.04.2003*17023 KONU :     İLGİ : 01/04/2003 tarih ve B.15.2.TES.2.01.00.07/114.00/192/272 sayılı yazınız. Yazınızda, şirketiniz personellerinden bazılarının ………….. Kurumuna ait ……………. Bloklarında kiracı olarak ikamet ettikleri belirtilerek, bu konutlara ait kira kontratları ile banka dekontlarının özel gider indirimi uygulamasında geçerli belge olup olmadığı konusunda bilgi […]

→

Taşınmaz kültür varlıkları için emlak vergisi muafiyeti geçmişe dönük uygulanabilir mi? (GİB)

ÖZET: T.C. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği’ne yazdığı yazıda, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında korunması gereken taşınmazların emlak vergisinden muaf olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, tek meskene sahip olan ve belirli gelir koşullarını taşıyan mükelleflerin emlak vergisi oranlarının sıfıra indirilmesi için gerekli bildirimlerin yapılmasının yeterli olduğunu ifade etmiştir.   T.C. MALİYE […]

→

Belediye Gelirleri Kanunu ile diğer kanunlarla belediyelere verilen payların Belediye ye vergi ve resimleri hükmünde olduğu (Yargıtay)

Yargıtay 21. Hukuk Dairesi 2003/1735 E. 2003/2913 K.   Dava, davacı belediye´nin iş ilişkisi olan H… İnşaat Ltd. Şti.´nin davalıya olan prim borcu nedeniyle, kendilerine ait kamu hizmetine ayrılmış olan İller Bankasındaki payına konulan haczin iptali istemine ilişkindir. Mahkemece, kamu hizmetine tahsis edilmiş olan, davacının İller Bankasındaki payı haczedilemiyeceğinden bahisle davanın kabulüne karar verilmiştir. Davacı, […]

→

Belediye başkanlarının görevden uzak kaldıkları sürede başkanlık ödeneği alamayacağına dair Danıştay kararı ve hukuki değerlendirme (Danıştay)

ÖZET: Danıştay, tutuklanan veya görevden uzaklaştırılan belediye başkanlarının görevlerine döndüklerinde, görevden uzakta kaldıkları süre için başkanlık ödeneği alıp almayacakları konusunda bir değerlendirme yapmıştır. Anayasa ve 1580 sayılı Belediye Kanunu’ndaki düzenlemelere dayanarak, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılması durumunda, bu görevi vekil bir başkan yürütmektedir. Dolayısıyla, başkanlık ödeneği, fiilen görevde olan vekil tarafından alınmalıdır. Kararda, belediye başkanlarının tutukluluk […]

→