ÖZET: Başvuru, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ihraç edilen bir çalışanın, göreve iade sonrası maaş promosyonunun ödenmemesi üzerine yapılmıştır. Şikayetçi, 2017 yılında ihraç edilmesinin ardından, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından 2019’da göreve iade edildiğini ve 2020’de yeniden görevine başladığını belirtmiştir. Ancak, Ziraat Bankası’nın promosyon ödemesini gerçekleştirmediğini ve ihraç olduğu dönemdeki promosyon bedelinin yasal faiziyle birlikte kendisine ödenmesini talep etmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, promosyon ödemelerinin yetkisinin bankada olduğunu ve yapılan taleplerin olumsuz yanıtlandığını ifade etmiştir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer ilgili mevzuatlar çerçevesinde, kamu görevlilerinin haklarının korunması gerektiği belirtilmiştir. Başvuru, Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından incelenmiş ve şikayetçinin promosyon ödemesinin yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır.

Sonuç olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne, şikayetçinin talep ettiği promosyon tutarının yasal faiziyle birlikte ödenmesi yönünde tavsiyede bulunulmuştur. İlgili idarenin bu karara uygun hareket etmesi ve işlemi 30 gün içinde bildirmesi gerekmektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU (OMBUDSMANLIK)

SAYI : 2021/17570-S.21.28140

BAŞVURU NO : 2021/11472

KARAR TARİHİ : 15/12/2021

TAVSİYE KARARI

BAŞVURUYA KONU İDARE : ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

BAŞVURUNUN KONUSU : İhraç edildiği dönemdeki promosyon ödemelerinin tarafına yapılması talebi hakkındadır.

BAŞVURU TARİHİ : 28/06/2021

I. BAŞVURANIN İDDİA VE TALEPLERİ

1. Şikayetçi, OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade olduktan sonra Ziraat Bankası 18 Mart Üniversite

Şubesi tarafından maaş promosyonunun yatırılmadığını, 06.03.2017 tarihinde çalıştığı Çanakkale Onsekiz

Mart Üniversitesinden ihraç edildiğini, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun 18.12.2019 tarihli ve

/ sayılı kararı gereği hakkında kamu görevine iade kararı verilmiş ve 17.01.2020 tarihi itibariyle

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında memur olarak görevine başladığını, göreve iade olduktan sonra kurumuna haklarının iadesi ile ilgili dilekçelerini verdiğini, Kurumum haklarının iadesini gerçekleştirdiğini, fakat Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ve Strateji

Geliştirme Daire Başkanlığına verdiği dilekçelere istinaden kurumun Ziraat Bankası 18 Mart Üniversite

Şubesi ile yazışmalar yapmış olduğunu ve bankanın ihraç olduğum dönem promosyonu kesip göreve başladığı tarihten sonraki kalan kısmını yatırmış olduğunu ifade ederek, ihraç olduğu dönemdeki maaş promosyon bedelinin (1.139.00) yasal faizi ile birlikte tarafına ödenmesini talep etmektedir.

II. İDARELERİN BAŞVURUYA İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

2. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörlüğü’nün 22/09/2020 tarihli ve sayılı cevabi yazısı ve eklerinde özetle;

2.1. Bilindiği gibi maaş promosyon ödemeleri Üniversitemize ait bir ödeme olmayıp; daha önce promosyon almış personellere yapılan ödemelerin takibi, kıstelyevm tutarların hesaplanması ve ilk maaşın alınması vb. konulara Banka karar verilmektedir. Üniversitemizin bu konudaki görevi gelen talepleri konsolide edip, Bankaya ulaştırmaktır. İlgilinin ekte belirtilen dilekçesine istinaden Başkanlığımız Bankaya ödeme talebini iletmiş ancak Banka olumsuz cevap vermiştir.

2.2. Yukarıda da belirtildiği gibi Üniversitemiz promosyon ödeme yetkisi bulunmamaktadır. 2018-2021

Üniversitemiz İle Ziraat Bankası Onsekiz Mart Şubesi Müdürlüğü arasında imzalanan “Maaş Ödeme

Protokol”ünün 15’inci maddesinde; ” Promosyon tutarı 2.150,00-TL’dir. Bu tutar peşin olarak ödenecek olup, yapılacak ödemeden sonra Kurum’da maaş almaya başlayan personele Banka tarafından promosyon ödemesi ilk maaş ödemesini takip eden ayda protokol bitiş tarihi dikkate alınarak kıstelyevm esasa göre ödenecektir. Kıstelyevm esasa göre yapılacak olan ödemeler, protokol süresince her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılır ve son altı ayda maaş almaya başlayanlara ödeme yapılmaz.” denilmektedir.

2.3. Üniversitemizce her altı ayda bir, promosyon alacak kişilerin listesi Bankaya iletilmektedir.

‘in göreve başlama tarihini takip eden ödeme döneminde ismi listeye eklenmiş başlama tarihi ve mahkeme kararları da dosyada Bankaya iletilmiştir. Banka promosyon alacak kişileri Merkezden gelen yetkiler ve sistemleri çerçevesinde değerlendirip (daha önce promosyon alması, ilk maaşı almış olması vb.)

nihai listeyi ve kıstelyevm tutarlarını Başkanlımıza bildirmekte ve bu liste ile ödeme yapılmaktadır. Dolayısı ile ilgiliye ait itirazlar tarafımızca sözlü olarak ve daha sonra yazılı olarak da yapılmış olmasına karşın

“sistem izin vermiyor” denilerek talebimiz reddedilmiştir”.

hususlarına yer verilmiştir.

III. İLGİLİ MEVZUAT

3. 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının,

3.1. “Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10 uncu maddesinin beşinci fıkrası; “Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar”, 3.2. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının, “Mülkiyet hakkı” başlıklı 35 inci maddesinde; “Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir. Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlanabilir.

Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz.”, 3.3. “Dilekçe, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkı” başlıklı 74 üncü maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında; “Herkes, bilgi edinme ve kamu denetçisine başvurma hakkına sahiptir. Türkiye

Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bağlı olarak kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler”,

3.4. 125 inci maddesinin yedinci fıkrası; “İdare, kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlüdür”,

4. Birleşmiş Milletler İnsan Haklarının Geliştirilmesi ve Korunması İçin Kurulan Ulusal

Kuruluşların Statüsüne İlişkin İlkeler/Paris Prensiplerinde; “…Ulusal kuruluşlar, yürürlükteki yasaları, mevzuatı ve yasa tasarıları ile yasa önerilerini incelerler ve metinlerin, insan haklarının temel ilkeleriyle uyumlu hale getirilmeleri için uygun gördükleri tavsiyeleri yaparlar; gerek gördükleri takdirde, yeni yasaların kabul edilmesini, yürürlükteki yasaların uyumlu hale getirilmesini ve idari önlemlerin alınmasını veya değiştirilmesini tavsiye ederler. Ulusal düzeyde yürürlükte olan yasaların, mevzuatın ve uygulamaların, insan haklarına ilişkin uluslararası belgeler ve mekanizmalarla uyumlu hale getirilmesini ve hayata geçirilmesini teşvik ederler ve sağlarlar”,

5. 14/06/2012 tarihli ve 6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun “Kurumun görevi” başlıklı

5 inci maddesinin birinci fıkrasında; “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her

türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevlidir”,

6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında; “Üçüncü fıkra kapsamına giren personelin her türlü özlük haklarının ve tahakkuk işlemlerinin belli merkezlerden yapılabilmesi ve ödemelerin bankacılık sistemi aracılığı ile gerçekleştirilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmaya ve gerekli tedbirleri almaya Maliye Bakanlığı yetkilidir.”,

7. 08/03/2018 tarihli ve 30354 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan ve 7075 sayılı Olağanüstü

Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin

Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun, “Komisyonun görevleri” başlıklı 2 nci maddesinde;

“Komisyon, olağanüstü hal kapsamında doğrudan kanun hükmünde kararnameler ile tesis edilen aşağıdaki işlemler hakkındaki başvuruları değerlendirip karar verir. a) Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarma ya da ilişiğin kesilmesi, …”, “Kararların uygulanması” başlıklı 10 uncu maddesinde; “Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenlere ilişkin başvurunun kabulü hâlinde karar, kadro veya pozisyonunun bulunduğu kuruma, yükseköğretim kurumlarında kamu görevinden çıkarılan öğretim elemanları için Yükseköğretim Kurulu

Başkanlığına bildirilir. Kamu görevine iade edilmesine karar verilenlerin eski kadro veya pozisyonuna atanması esastır. … Atama emri, ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı

Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgililere tebliğ edilir. Tebliğ tarihini takip eden on gün içerisinde göreve başlamayanların bu maddeden doğan atanma hakkı ile mali hakları düşer. Kamu kurum ve kuruluşları atama ve göreve başlatma işlemlerinin sonucunu, işlemlerin tamamlanmasını takip eden on beş gün içinde Devlet Personel Başkanlığına bildirirler. İlgililerin kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin kanun hükmünde kararname hükümleri, bu fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenir. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. …”

8. 20/07/2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2007/21 sayılı Başbakanlık

Genelgesinin 4 üncü maddesinde; “Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır”, 5 inci maddesinde; “Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecektir”,

9. 17/07/2012 tarihli ve 28356 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğünün

34 Sıra No lu Genel Tebliğinin 1 inci maddesinde; “Bu Tebliğin amacı, merkezi yönetim kapsamında yer

alan kamu idarelerinde görevli kamu görevlileri ve işçilerin aylık ödemelerinin bankacılık sistemi aracılığı ile gerçekleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.” düzenlemelerine yer verilmiştir.

IV. KAMU DENETÇİSİ ARİF DÜLGER’İN KAMU BAŞDENETÇİSİNE ÖNERİSİ

10. Başvuranın iddiaları, idarenin konu ile ilgili açıklamaları, ilgili mevzuat ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; başvuru konusuna ilişkin “Tavsiye Karar Önerisi” Kamu Başdenetçisine sunulmuştur.

V. DEĞERLENDİRME VE GEREKÇE

A. Hukuka ve Hakkaniyete Uygunluk Yönünden 11. Başvuran, OHAL Komisyonu kararı ile göreve iade olduktan sonra Ziraat Bankası 18 Mart Üniversite

Şubesi tarafından maaş promosyonunun yatırılmadığını, 06.03.2017 tarihinde çalıştığı Çanakkale Onsekiz

Mart Üniversitesinden ihraç edildiğini, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun 18.12.2019 tarihli ve

/ sayılı kararı gereği hakkında kamu görevine iade kararı verildiğini ve 17.01.2020 tarihi itibariyle Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığında memur olarak görevine başladığını, göreve iade olduktan sonra kurumuna haklarının iadesi ile ilgili dilekçelerini verdiğini, Kurumum haklarının iadesini gerçekleştirdiğini, fakat Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı ve

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığına verdiği dilekçelere istinaden kurumun Ziraat Bankası 18 Mart

Üniversite Şubesi ile yazışmalar yapmış olduğunu ve bankanın ihraç olduğum dönem promosyonu kesip göreve başladığı tarihten sonraki kalan kısmını yatırmış olduğunu ifade ederek, ihraç olduğu dönemdeki maaş promosyon bedelinin (1.139.00) yasal faizi ile birlikte tarafına ödenmesini talep etmektedir.

12. İlgili idare, idarelerince promosyon ödeme yetkilerinin bulunmadığını ve konuyla ilgili bankaya bildirimde bulundukları hususlarını belirtmiştir.

13. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 164 üncü maddesinde; madde kapsamına giren personelin her türlü özlük haklarının ve tahakkuk işlemlerinin belli merkezlerden yapılabilmesi ve ödemelerin bankacılık sistemi aracılığı ile gerçekleştirilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmaya ve gerekli tedbirleri almaya

Maliye Bakanlığı yetkili olduğu hükme bağlanmıştır. Söz konusu düzenleme gereğince çıkarılan 17/07/2012 tarihli ve 28356 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğünün 34 Sıra

No lu Genel Tebliği ise, kamu personelinin maaşlarının bankalar vasıtasıyla ödenmesine yönelik usul ve esasları belirlemiştir.

14. Bu doğrultuda kamu personelinin maaşlarının ödenmesi için ilgili kurumlarla anlaşan bankalar, söz konusu mali haklara ilişkin protokoller akdetmekte ve bu protokoller gereğince elde ettiği gelirler üzerinden “promosyon” adı verilen ek mali imkanları ilgili kurumlara sağlamaktadır. Bankaların sunduğu bu imkânların, kamu kurum-kuruluşları tarafından ne şekilde değerlendirileceği ve personelin bunlardan yararlanıp yararlanmayacağına ilişkin uygulamada yeknesaklığın bulunmayışı sebebiyle 20/07/2007 tarihli ve 26588 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2007/21 sayılı Başbakanlık Genelgesi hazırlanmıştır.

15. Söz konusu Genelge, bankalarla yapılacak protokollere ilişkin uyulması gereken genel çerçeveyi çizmiş olup promosyon ödemeleri bağlamındaki tereddütleri bir noktaya kadar gidermiştir. Ancak zaman içinde değişen şartlarla birlikte, Genelgenin 4 üncü ve 5 inci maddelerinin yeniden ele alınması gerekmiş ve bu kapsamda söz konusu maddelerde değişiklik öngörmek üzere sırasıyla 2008/18 sayılı ve 2010/17 sayılı

Başbakanlık Genelgeleri çıkarılmıştır. 2007/21 sayılı Genelgenin 5 inci maddesindeki değişiklikle, kamu kurum ve kuruluşlarının promosyon ödemelerini ne miktarda ve ne kadar sürede yapacaklarına ilişkin sınırlayıcı hüküm ortadan kaldırılmıştır. Böylece ilgili kurumların kendi öznel şartlarını değerlendirerek bu ödemeyi yapmaları hususunda geniş bir takdir sahası oluşturulmuştur. Söz konusu Genelgenin 4 üncü maddesinde yapılan değişiklikle ise, bankadan alınacak promosyon miktarının tamamının personele dağıtılacağı esası benimsenmiş ve bu suretle promosyon bedelinin üçte birine kadarki kısmının ilgili kurum personelinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılabileceğine ilişkin yaklaşım terkedilmiştir. Bu hususlar, promosyon bedelinin, kamu personelinin aylık veya ücretinin tamamlayıcı parçası olduğu gerçeğinin kabulüne işaret etmektedir.

16. Dosyadaki bilgi ve belgelerden; Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ile ile Ziraat Bankası 18 Mart Şubesi arasında 2018-2021 dönemi için protokol imzalandığı, sözkonusu “Maaş Ödeme Protokol”ünün 15’inci maddesinden bahisle promosyon tutarının 2.150,00-TL olduğu, bu tutarın peşin olarak ödenecek olup,

yapılacak ödemeden sonra Kurum’da maaş almaya başlayan personele Banka tarafından promosyon ödemesinin ilk maaş ödemesini takip eden ayda protokol bitiş tarihi dikkate alınarak kıstelyevm esasa göre ödeneceği anlaşılmıştır. Ayrıca 06.03.2017 tarihinde ihraç edilen şikayetçinin 18.12.2019 tarih ve

/ sayılı kararla OHAL İnceleme Komisyonunda göreve iade edilip 17.01.2020’de görevine başladığı, şikayetçinin mevcut durumda Ziraat Bankası’ndan maaş vb. ödemelerini aldığı hususları tespit edilmiştir.

17. Bilindiği gibi Hukuk devletinin gereklerinden biri de idarenin hukukla bağlı olması ve hukuka aykırı işlem ve eylemlerinden dolayı kişilere verdiği zararların tazmini olup, Anayasanın 125 inci maddesinde de

İdarenin, kendi eylem ve işlemlerinden doğan zararı ödemekle yükümlü olduğu açıkça hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede ülkemizde 15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimi nedeniyle kamu düzeni ve güvenliği açısından Anayasanın 120 inci maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununu uyarınca ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilmesine karar verilmiş, alınan tedbirler çerçevesinde Anayasa ile kurulan demokrasi düzeninin korumak amacıyla terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen; vakıf, dernek, televizyon ve sair birçok müessese kapatılmış ve birçok kamu görevlisi de ihraç edilerek başta FETO/PDY olmak üzere terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı yahut bunlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen kişiler kamu kurum ve kuruluşlarından çıkarılmışlardır.

18. Diğer yandan alınan tedbirler nedeniyle idarî işlemlerden dolayı kişisel hakları doğrudan muhtel olanların mağduriyetlerini gidermek amacıyla da ilgililerin kamu görevine dönmesini öngören OHAL

KHK’larıyla düzenleme yapılarak, görevine iade edilmesine karar verilenler açısından çıkarılmaya ilişkin

Kanun Hükmünde Kararname Hükümlerinin tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ortadan kalkmış sayılacağı, bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakların ödeneceği hüküm altına alınmıştır.

19. Bu doğrultuda, kamu görevinden çıkarılan ancak OHAL İnceleme Komisyonunun Kararı ile de göreve iade edilen şikayetçinin kamu görevinden çıkarılmamış olsaydı mevcut personel olarak promosyon ödeme sözleşmesine dahil edilecek ve maaşının banka aracılığıyla yatırılması nedeniyle promosyon ücretinden yararlanabilecekti. Şikayetçinin idarenin hukuka aykırı işlemi nedeniyle bu imkandan mahrum kaldığı dikkate alındığında idarenin hatalı işlemi nedeniyle oluşan külfetin şikayetçiye yükletilemeyeceği, şikayetçinin eksik kalan promosyon ödemelerinin idare tarafından karşılanması gerektiği tespit edilmiştir.

20. Şikâyetçinin iddiaları, idarenin açıklamaları, ilgili mevzuat hükümleri ile tüm dosya kapsamındaki bilgi ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde; ilgili idarenin, şikayetçinin promosyon ödemesi alması için duruma uygun çözüm üretmesi gerektiği sonucuna varılmış olup, şikayetçinin banka promosyonu ödenmesi talebinin ilgili idare tarafından reddedilmesi işleminin hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığı tespit edilmiştir.

B. İyi Yönetim İlkeleri Yönünden 21. İyi yönetim ilkelerine, 28/03/2013 tarihli ve 28601 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu

Denetçiliği Kurumu Kanununun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin “İyi yönetim ilkeleri” başlıklı 6 ncı maddesinde yer verilmiş olup; söz konusu ilkeler yönünden yapılan

değerlendirmeler neticesinde; İdarenin “karara karşı başvuru yolları gösterilmesi” ilkesine uymadığı anlaşılmış olup, idareden bundan böyle bu ilkelere de uygun hareket etmesi önerilmektedir.

VI. HAK ARAMA ÖZGÜRLÜĞÜNE İLİŞKİN YASAL MEVZUAT

22. 6328 sayılı Kanunun 21 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca, bu Kararın idareye tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde idare tarafından herhangi bir eylem ya da işlem tesis edilmezse (varsa) dava açma süresinden kalan süre işlemeye devam edecek olup ilgili İdarenin işlemine karşı Çanakkale İdare

Mahkemesinde yargı yolu açıktır.

VII. KARAR

Şikayetçinin mahrum kaldığı promosyon tutarının, yasal faiziyle birlikte ödenmesi yönünde yeni bir işlem tesisi için ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE TAVSİYEDE

BULUNULMASINA,

6328 sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca;

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi tarafından bu karar üzerine tesis edilecek işlemin otuz gün içinde

Kurumumuza bildirilmesinin zorunlu olduğuna,

Kararın, ŞİKAYETÇİYE ve ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NE tebliğine,

Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisince karar verildi.

Şeref MALKOÇ

Kamu Başdenetçisi