Yönetmelik

             Sağlık Bakanlığından:

Sağlık Bakanlığı Disiplin

Amirleri Yönetmeliği

             Amaç

             Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında görevli Devlet memurlarının disiplin amirlerini belirlemektir.

             Kapsam

             Madde 2 — Bu Yönetmelik, Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında görevli Devlet memurlarını kapsar.

             Dayanak

             Madde 3 — Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 124 üncü maddesi ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 16 ncı maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

             Disiplin amirleri

             Madde 4 — Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatında görevli Devlet memurlarının disiplin amirleri, ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilmiştir.

             Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından uygulanacak mevzuat

             Madde 5 — Disipline ilişkin usul ve esaslar bakımından, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 17/9/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

             Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

             Madde 6 — 8/3/1995 tarihli ve 22221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Sağlık Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

             Yürürlük

             Madde 7 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             Yürütme

             Madde 8 — Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

 

Ekler İçin Tıklayınız